KFN Xiaomi SU7 Modellerinde Beklenmedik Sorun!

KFNRobot

KRALFORUM.NET
Moderator
Konu Sahibi

KFN Haberleri: Xiaomi'nin Gözbebeği SU7'de Beklenmedik Sorun! Teslimatlar Durduruldu mu?​

Teknoloji devi Xiaomi'nin büyük umutlarla piyasaya sürdüğü ve rekor sipariş alarak otomotiv dünyasında ses getiren ilk elektrikli otomobili SU7, ilk büyük sınavıyla karşı karşıya. Çin sosyal medyasında paylaşılan ve hızla yayılan görüntüler, bazı yeni sahiplerinin yaşadığı ciddi bir sorunu gözler önüne serdi: Otomobilin süspansiyon sisteminde yaşanan beklenmedik arızalar.

kfn haberleri.png

Sorunun Kaynağı: Havalı Süspansiyon Arızası​

Otomobilin lansmanında en çok öne çıkarılan özelliklerden biri olan gelişmiş havalı süspansiyon sisteminin, bazı araçlarda daha ilk kilometrelerdeyken arızalandığı iddia ediliyor. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, bir SU7 modelinin süspansiyonunun tamamen çöktüğü ve aracın tekerleğinin üzerine oturduğu görülüyor. Bu durum, aracın hareket kabiliyetini tamamen ortadan kaldırıyor ve ciddi bir güvenlik endişesi yaratıyor.

Bir başka kullanıcı ise otoyolda yüksek hızda seyrederken aracın süspansiyon arızası uyarısı verdiğini ve sistemi yeniden başlatma talebinde bulunduğunu bildirdi. Araç, tamir için çekiciyle servise götürülmek zorunda kaldı.

Xiaomi'den İlk Açıklama Geldi​

Konunun hızla gündem olması üzerine Xiaomi yetkililerinden ilk açıklama geldi. Şirket, yaşanan sorunun "çok düşük bir ihtimalle" meydana gelen münferit bir üretim hatasından kaynaklandığını belirtti. Yapılan açıklamada, sorunun üretim hattındaki küçük bir partide tespit edildiği ve bu araçların sahipleriyle derhal iletişime geçilerek ücretsiz değişim ve tamir sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

Xiaomi, sorunun genel bir tasarım veya kronik bir problem olmadığını, yalnızca sınırlı sayıda araçta görülen bir montaj hatası olduğunun altını çizdi. Şirket, üretim süreçlerindeki kalite kontrol standartlarını daha da artıracaklarını ve tüm müşterilerin güvenliğini en üst düzeyde tuttuklarını vurguladı.

Teknoloji Devinin İlk Büyük Testi​

Xiaomi SU7, piyasaya çıktığı ilk andan itibaren teknolojik donanımları, performansı ve rekabetçi fiyatıyla büyük bir başarı yakaladı. Ayları bulan bekleme listeleri, markanın otomotiv sektörüne ne kadar iddialı bir giriş yaptığını kanıtladı.

Ancak yaşanan bu süspansiyon sorunu, Xiaomi'nin bir otomobil üreticisi olarak ilk ciddi testi niteliğinde. Markanın bu krizi ne kadar şeffaf ve hızlı bir şekilde yöneteceği, gelecekteki müşteri güveni ve marka imajı açısından kritik bir rol oynayacak. Analistler, yeni bir üretici için bu tür "büyüme sancılarının" normal olduğunu, ancak asıl önemli olanın soruna anında müdahale edip müşteri memnuniyetini sağlama kabiliyeti olduğunu belirtiyor.

Gözler şimdi Xiaomi'nin atacağı adımlarda ve üretim bandından inen yeni SU7'lerde benzer sorunların yaşanıp yaşanmayacağında.

Geri