KFN İlk Togg T10F Teslim Edildi

Türkiye'nin Otomobilinde Tarihi An: İlk Togg T10F Sahibine Kavuştu!​

Türkiye'nin mobilite alanındaki küresel teknoloji markası Togg, T10X modelinin ardından ürün gamını genişletme yolunda en önemli adımlarından birini daha attı. Aylardır merakla beklenen, dinamik ve modern tasarımıyla dikkat çeken C segmentindeki fastback modeli T10F'in ilk teslimatı, Bursa Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde düzenlenen özel bir törenle gerçekleştirildi. Bu tarihi teslimat, Togg'un sadece bir SUV üreticisi olmadığını, aynı zamanda geniş bir model yelpazesiyle pazarın farklı segmentlerine hitap etme vizyonunu da somutlaştırdı.

İlk T10F'in Şanslı Sahibi ve Duygusal Anlar​

Yapılan çekilişler ve ön sipariş sürecinin ardından ilk Togg T10F'i teslim almanın heyecanını yaşayan isim, İstanbul'da yaşayan mühendis Arda Kaya oldu. Ailesiyle birlikte Gemlik'teki kampüse gelen Kaya, "Anadolu Kırmızısı" rengindeki yeni otomobilinin anahtarını Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş'ın elinden aldı.

Teslimat sırasında duygularını dile getiren Arda Kaya, "Togg'un ilk modeli T10X'i yollarda gördüğümden beri bu ailenin bir parçası olmayı hayal ediyordum. T10F'in tasarımını ilk gördüğümde ise 'işte benim otomobilim' dedim. Sadece bir araba değil, ülkemizin teknoloji alanındaki gururunu teslim alıyorum. Bu anın bir parçası olmak inanılmaz bir his," şeklinde konuştu.

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün bizim için bir başka hayalin gerçeğe dönüştüğü, bir başka gurur günü. T10X ile başlattığımız 'yeni lige' yolculuğumuzu, T10F ile çok daha iddialı bir şekilde sürdürüyoruz. T10F, sadece bir otomobil değil, aynı zamanda kullanıcılarımıza kesintisiz bir mobilite deneyimi sunan akıllı bir yaşam asistanı. Arda Bey'in ve yakında yollara çıkacak binlerce T10F kullanıcısının heyecanı, bizim en büyük motivasyon kaynağımız," dedi.

Togg T10F: Tasarım ve Teknolojinin Buluşması​

T10F, T10X'in DNA'sını taşımakla birlikte, kendine özgü karakteriyle tamamen farklı bir kullanıcı kitlesini hedefliyor. İşte T10F'i öne çıkaran bazı özellikler:

• Dinamik Fastback Tasarım: Akıcı ve sportif hatlara sahip olan T10F, coupe formunu sedan kullanışlılığıyla birleştiriyor. Panoramik cam tavanı ve modern aydınlatma grubuyla fütüristik bir görünüme sahip.
  • Üstün Performans ve Menzil: T10F, farklı batarya seçenekleriyle 600 kilometreye varan menzil sunuyor. Arkadan itişli ve dört çeker olmak üzere iki farklı motor konfigürasyonuyla gelecek olan model, 0'dan 100 km/s hıza 4.6 saniyede ulaşabilen versiyonuyla performans tutkunlarını da cezbediyor.
  • Yeni Nesil Akıllı Yaşam Alanı: Otomobilin iç mekanı, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 29 inçlik devasa multimedya ekranından oluşan bütünleşik bir kokpit tasarımı sunuyor. Togg'un Trumore dijital platformu ile tam entegre çalışan bu sistem, kullanıcılara eğlenceden fintek çözümlerine kadar birçok hizmeti otomobil içinde sunuyor.
  • Güvenlik ve Konfor: En güncel sürüş destek sistemleri (ADAS) ile donatılan T10F, Euro NCAP'in en yüksek güvenlik standartlarını hedefliyor. Isı pompalı termal yönetim sistemi gibi verimliliği artıran teknolojiler de standart olarak sunuluyor.

Sırada Ne Var?​

İlk T10F teslimatının yapılmasıyla birlikte Togg, üretim kapasitesini artırarak ön siparişleri hızla karşılamayı hedefliyor. 2026 yılından itibaren Avrupa pazarına açılma planlarını sürdüren Togg'un, T10F modeliyle özellikle sedan kullanımının yaygın olduğu ülkelerde önemli bir pazar payı elde etmesi bekleniyor.

Bu tarihi teslimat, Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki dönüşümünün ve Togg'un bir otomobilden daha fazlasını üretme vizyonunun en güçlü kanıtı olarak kayıtlara geçti. Yollarda T10F'lerin sayısının artmasıyla birlikte, bu teknolojik devrimin etkilerini çok daha yakından hissedeceğiz.

Geri