Windows 11: Yapay Zekanın PC'deki Evi ve Bugün Mevcut Olan Deneyimler
Yapay zeka (AI), teknoloji dünyasını dönüştürürken, Microsoft bu devrimin merkezine Windows 11'i yerleştiriyor. Artık bir işletim sisteminden çok daha fazlası olan Windows 11, hem bulut tabanlı hem de doğrudan cihaz üzerinde çalışan akıllı özelliklerle donatılarak kişisel bilgisayarları daha kişisel, daha yardımcı ve daha verimli hale getiriyor. Windows 11, PC'de yapay zekanın evi olarak konumlanıyor ve her geçen gün daha fazla deneyim sunuyor.Herkes için Yapay Zeka: Windows 11'deki Güncel Deneyimler
Windows 11, kullanıcıların günlük görevlerini kolaylaştıran bir dizi yerleşik yapay zeka özelliği sunar:- Windows'ta Copilot: Görev çubuğuna entegre edilmiş bu yapay zeka asistanı, karmaşık soruları yanıtlamaktan PC ayarlarını değiştirmeye, belgeleri özetlemekten e-posta taslakları oluşturmaya kadar geniş bir yelpazede size yardımcı olur.
- Paint'te Cocreator: Basit metin komutları veya çizimlerinizle, Paint uygulaması içinde saniyeler içinde yeni ve orijinal görseller oluşturun. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayın.
- Ekran Alıntısı Aracı: Aldığınız bir ekran görüntüsündeki metni otomatik olarak algılayıp kopyalamanıza olanak tanır. Bir görseldeki telefon numarasını veya adresi anında kopyalayıp kullanabilirsiniz.
- Fotoğraflar Uygulaması: Yapay zeka destekli arama özelliği sayesinde, fotoğraflarınızı içerdikleri nesnelere veya kişilere göre aratabilirsiniz. Ayrıca, tek bir tıklamayla fotoğraflarınızdaki arka planı bulanıklaştırarak portre efekti yaratabilirsiniz.
- Windows Studio Efektleri: Video görüşmelerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Arka Plan Bulanıklığı, Göz Teması (siz notlarınıza bakarken bile kameraya bakıyormuş gibi görünmenizi sağlar) ve Ses Odağı (arka plan gürültüsünü engeller) gibi yapay zeka destekli özelliklerle her zaman profesyonel görünün.
Bir Sonraki Adım: Copilot+ PC'ler ile Cihaz Üzerinde Yapay Zeka
Microsoft, yapay zeka devrimini bir adım öteye taşıyarak Copilot+ PC'leri tanıttı. Bu yeni nesil bilgisayarlar, güçlü Sinirsel İşlem Birimleri (NPU) sayesinde, buluta ihtiyaç duymadan, doğrudan cihaz üzerinde inanılmaz hızlı ve güvenli yapay zeka işlemleri yapabiliyor.Bu bilgisayarlara özel olarak sunulan çığır açan deneyimler şunlardır:
- Recall (Anımsa): Bilgisayarınızda gördüğünüz veya yaptığınız her şeyi hatırlamanıza yardımcı olan bir fotografik hafıza.
- Gelişmiş Cocreator: Siz çizim yaparken yapay zekanın gerçek zamanlı olarak size eşlik ettiği ve fikirlerinizi anında sanat eserlerine dönüştürdüğü bir ortak yaratım süreci.
- Canlı Çeviri ile Canlı Altyazılar: Herhangi bir sesi anında 40'tan fazla dilden İngilizce altyazıya çevirerek dil bariyerlerini ortadan kaldırın.
Yapay Zeka, Her Yerde
Windows 11'in yapay zeka vizyonu, sadece işletim sistemiyle sınırlı değil. Microsoft 365 gibi uygulamalar Copilot entegrasyonu ile daha akıllı hale gelirken, Adobe'dan CapCut'a kadar birçok üçüncü taraf uygulama da Windows 11'in ve Copilot+ PC'lerin NPU gücünden faydalanarak daha hızlı ve yetenekli hale geliyor.Sonuç olarak, Windows 11, sıradan bir kullanıcıdan profesyonel bir içerik üreticisine kadar herkes için güçlü yapay zeka araçları sunan bir platformdur. Bugün mevcut olan bu zengin deneyimler ve Copilot+ PC'lerle gelen heyecan verici gelecek, Windows'u kişisel bilgisayarda yapay zekanın tartışmasız merkezi haline getiriyor.