Neler yeni

SABİT OnePlus 5T Unbrick Rehberi

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Sabit

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Çöken Telefonu Hayata Döndürün: OnePlus 5T Unbrick (Hard Brick) Detaylı Kurtarma Rehberi​

OnePlus 5T gibi sevilen bir telefonun yazılımsal bir hata sonucu hiç açılmaması, şarj olmaması ve fastboot ya da recovery modlarına girmemesi "hard brick" olarak adlandırılır. Bu durum, cihazın adeta bir tuğlaya dönüştüğü ve standart yöntemlerle kurtarılamadığı anlamına gelir. Ancak panik yapmayın! Qualcomm işlemcili cihazlar için geliştirilmiş özel bir kurtarma modu olan EDL (Emergency Download Mode) ve doğru araçlar sayesinde, tamamen tepkisiz görünen telefonunuzu hayata döndürmek mümkündür.

Bu rehber, hard brick olmuş bir OnePlus 5T'yi fabrika ayarlarına döndürerek nasıl kurtaracağınızı adım adım anlatacaktır.

Önemli Uyarı: Bu işlem, telefonunuzdaki tüm verileri (fotoğraflar, uygulamalar, ayarlar vb.) kalıcı olarak silecektir. İşlem sırasında oluşabilecek herhangi bir sorundan dolayı sorumluluk tamamen size aittir.

Gerekli Araçlar ve Dosyalar

İşleme başlamadan önce aşağıdaki dosyaları bir Windows bilgisayara indirip hazırlamanız gerekmektedir.

1. OnePlus 5T Unbrick Paketi: Bu paket genellikle MSMDownloadTool, gerekli sürücüler ve uygun OxygenOS yazılımını tek bir yerde barındırır. İnternette "OnePlus 5T MSMDownloadTool" veya "OnePlus 5T unbrick tool" gibi aramalarla güvenilir teknoloji forumlarından (örneğin XDA Developers) bu paketi bulabilirsiniz. Genellikle tek bir sıkıştırılmış dosya (.zip veya .rar) halindedir.
  2. Qualcomm HS-USB QDLoader Sürücüleri: Genellikle unbrick paketi içinde bulunur. Eğer ayrı olarak kurmanız gerekirse, bu sürücüler telefonunuzun EDL modunda bilgisayar tarafından doğru tanınması için kritiktir.
  3. Windows Bilgisayar: Bu işlem Windows işletim sistemi üzerinde çalışan bir program gerektirir.
  4. Orijinal OnePlus USB-C Kablosu: Veri aktarımının sorunsuz olması için orijinal veya kaliteli bir USB kablosu kullanmak önemlidir.

Adım Adım Kurtarma İşlemi

Adım 1: Sürücülerin Yüklenmesi ve Hazırlık

Doğru sürücü kurulumu, işlemin en önemli parçasıdır.

1. Dosyaları Çıkarın: İndirdiğiniz unbrick paketini masaüstünde bir klasöre çıkarın.
  2. Sürücü İmza Zorlamasını Devre Dışı Bırakın (Gerekebilir): Windows 8, 10 veya 11 kullanıyorsanız, imzalanmamış sürücüleri yükleyebilmek için bu adımı uygulamanız gerekebilir.
    • Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarınızı "Yeniden Başlat"ın.
    • Açılan menüde Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat yolunu izleyin.
    • Bilgisayar yeniden başladığında, 7) Sürücü imzası zorlamasını devre dışı bırak seçeneğini klavyeden 7 veya F7 tuşuna basarak seçin.
  3. Qualcomm Sürücülerini Yükleyin: Bilgisayar açıldıktan sonra, unbrick paketi içindeki sürücü kurulum dosyasını çalıştırarak sürücüleri yükleyin.

Adım 2: Telefonu EDL Moduna Alma

Telefonunuz tepkisiz olduğu için EDL moduna özel bir yöntemle gireceğiz.

1. Telefonunuzun tamamen kapalı olduğundan emin olun. Herhangi bir kabloya bağlı olmasın.
  2. Ses Açma (Volume Up) tuşuna basılı tutun.
  3. Tuşu basılı tutmaya devam ederken, USB kablosuyla telefonu bilgisayarınıza bağlayın.
  4. Bu sırada telefonun ekranı siyah kalacaktır. Herhangi bir ışık veya titreşim görmeyeceksiniz, bu normaldir. Bilgisayarınız yeni bir donanım bulduğuna dair bir ses çıkarabilir.

Adım 3: Bağlantıyı Doğrulama

Telefonun doğru modda tanınıp tanınmadığını kontrol etmelisiniz.

1. Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi'ni açın (Başlat'a sağ tıklayıp seçebilirsiniz).
  2. Bağlantı Noktaları (COM ve LPT) sekmesini genişletin.
  3. Eğer her şey yolundaysa, burada "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008" yazan bir aygıt görmelisiniz.
    • Eğer bu aygıtı görüyorsanız, bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
    • Eğer aygıtın yanında sarı bir ünlem işareti varsa, sürücüler doğru yüklenmemiştir. Adım 1'i tekrarlayın.
    • Eğer hiçbir şey görmüyorsanız, farklı bir USB portu veya kablo deneyin ve Adım 2'yi tekrarlayın.

Adım 4: MSMDownloadTool ile Yazılımı Yükleme

Artık telefonunuza yeniden hayat verme zamanı.

1. Unbrick paketi klasörüne geri dönün.
  2. MsmDownloadTool V4.0.exe (veya benzer isimli) uygulamaya sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğiyle açın.
  3. Program açıldığında, telefonunuzun bağlı olduğu COM portunu listede "Connected" (Bağlandı) durumuyla görmelisiniz.
  4. Programdaki diğer ayarlara dokunmanıza gerek yoktur. Genellikle her şey otomatik olarak seçilmiştir.
  5. Sol üst köşedeki "Start" (Başlat) düğmesine tıklayın.

Adım 5: Bekleme ve Tamamlanma

1. Yazılım yükleme işlemi başlayacaktır. Program, telefonunuzun bölümlerine fabrika yazılımını tek tek yükleyecektir.
  2. Bu işlem 5 ila 10 dakika sürebilir. Bu sırada KESİNLİKLE kabloyu çıkarmayın, bilgisayarı kapatmayın veya programa müdahale etmeyin.
  3. İşlem başarıyla tamamlandığında, ilerleme çubuğu yeşil renge dönecek ve "Download Complete" (İndirme Tamamlandı) yazısı çıkacaktır.
Telefonunuz bu aşamadan sonra otomatik olarak yeniden başlayacaktır. İlk açılış normalden biraz daha uzun sürebilir. Telefonunuz açıldığında, ilk günkü gibi OxygenOS kurulum ekranı sizi karşılayacaktır. Artık "tuğla" olan telefonunuzu başarıyla kurtardınız!

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.