Neler yeni

Microsoft 365 Yüklü Yeni Cihazları Windows 10'a Yükseltme

📢 KralForum’a Hoş Geldiniz!

Sadece üyelere özel içeriklere erişmek ve topluluğumuzun bir parçası olmak için şimdi ücretsiz üye ol. 👉 Hemen aramıza katıl, sohbetlere dahil ol ve ayrıcalıkları keşfet!

Charizma

KFN Forum Sahibi
Burcum
♑ Oğlak
Konu Sahibi

Microsoft 365 İçeren Yeni Cihazları Windows 10’a Yükseltme Rehberi​

Yeni satın alınan ve üzerinde Microsoft 365 (eski adıyla Office 365) deneme sürümü veya aboneliği bulunan bir cihazı Windows 10’a yükseltmek, bazen lisans ve etkinleştirme sorunlarına yol açabilir. Bunun nedeni, Office lisansının Windows yükseltmesinden önce düzgün bir şekilde etkinleştirilmemesidir.

Bu makale, Microsoft 365 lisansınızı kaybetmeden yeni cihazınızı Windows 10’a nasıl yükselteceğinizi adım adım açıklamaktadır.

Sorunun Kaynağı: Etkinleştirilmemiş Lisans

Yeni cihazlarla birlikte gelen Microsoft 365 teklifleri (genellikle 1 yıllık abonelik veya 1 aylık deneme sürümü), cihazın orijinal işletim sistemi (örn. Windows 8.1) üzerine önceden yüklenmiştir. Bu lisans, bir Office uygulaması ilk kez çalıştırılıp bir Microsoft hesabıyla etkinleştirilene kadar "beklemede" durumundadır.

Eğer Microsoft 365'i etkinleştirmeden doğrudan Windows 10'a yükseltme yaparsanız, yükseltme işlemi bu "beklemedeki" lisans anahtarını tanımayabilir veya silebilir. Sonuç olarak, Windows 10 kurulumu tamamlandıktan sonra Microsoft 365 aboneliğinizi etkinleştiremezsiniz.

Doğru Yöntem: Önce Etkinleştir, Sonra Yükselt

Lisansınızı kaybetmemek için izlemeniz gereken doğru sıra şöyledir:

Adım 1: Microsoft 365'i Etkinleştirin (Yükseltmeden Önce)

1. Bilgisayarınızı ilk kez kurduktan sonra, Windows 10'a yükseltme işlemine başlamadan önce, Başlat menüsünden herhangi bir Office uygulamasını (Word, Excel veya PowerPoint gibi) açın.
  2. Karşınıza bir etkinleştirme ekranı çıkacaktır. Bu ekranda, Microsoft hesabınızla oturum açmanız veya yeni bir hesap oluşturmanız istenecektir.
  3. Lisansınızın ilişkilendirileceği Microsoft hesabınızla oturum açın ve ekrandaki adımları izleyerek etkinleştirme işlemini tamamlayın.
  4. Etkinleştirmenin başarılı olduğunu doğrulamak için Dosya > Hesap menüsüne gidin. Burada "Abonelik Ürünü" ve Microsoft 365 bilgilerini görmelisiniz. Bu, lisansınızın artık Microsoft hesabınıza başarıyla bağlandığı anlamına gelir.
Adım 2: Windows 10'a Yükseltin

1. Microsoft 365 aboneliğinizi başarıyla etkinleştirdikten sonra, artık Windows 10'a yükseltme işlemine güvenle başlayabilirsiniz.
  2. Yükseltme işlemini tamamlayın ve Windows 10'un kurulumunu bitirin.
Adım 3: Microsoft 365'i Yeniden Etkinleştirin (Yükseltmeden Sonra)

1. Windows 10 kurulumu tamamlandıktan sonra, herhangi bir Office uygulamasını tekrar açın.
  2. Uygulama, sizden tekrar Microsoft hesabınızla oturum açmanızı isteyebilir.
    1. Adım'da lisansınızı bağladığınız aynı Microsoft hesabıyla oturum açın.
  3. Office, hesabınıza bağlı aboneliği tanıyacak ve kendini otomatik olarak yeniden etkinleştirecektir.

Yanlışlıkla Yükseltme Yaptıysanız Ne Yapmalısınız?

Eğer Microsoft 365'i etkinleştirmeden önce Windows 10'a yükseltme yaptıysanız ve lisansınız kaybolduysa:

1. Cihaz Üreticisi Desteği: İlk olarak, cihazınızın üreticisinin (HP, Dell, Lenovo vb.) müşteri desteği ile iletişime geçin. Cihazla birlikte gelen yazılım teklifleri konusunda size yardımcı olabilirler.
  2. Microsoft Desteği: Cihaz üreticisi yardımcı olamazsa, Microsoft Desteği ile iletişime geçerek durumu açıklayın. Satın alma belgeleriniz ve cihaz bilgilerinizle birlikte size yardımcı olmaya çalışabilirler.
Bu adımları izleyerek, yeni cihazınızla birlikte gelen Microsoft 365 aboneliğinizi sorunsuz bir şekilde Windows 10'a taşıyabilirsiniz.

Bu Konuyu Okuyanlar (Toplam Okuyanlar 0)
No registered users viewing this thread.