KFN Haberleri: KIZILELMA İlk Mühimmat Atış Testini Başarıyla Tamamladı
Türkiye'nin savunma sanayisindeki gururu, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, havacılık tarihimizde yeni bir sayfa açarak ilk mühimmatlı atış testini başarıyla gerçekleştirdi.
Baykar'ın son teknoloji ile donattığı Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen test kapsamında, KIZILELMA'ya entegre edilen ve Roketsan tarafından geliştirilen İHA-122 süpersonik füzesi ile hedef tam isabetle vuruldu. Bu tarihi an, Türk savunma sanayisinin ulaştığı noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.
Tarihi Testin Detayları
Bayraktar KIZILELMA, test senaryosu gereği kanat altında taşıdığı İHA-122 füzesi ile havalandı. Belirlenen irtifaya ulaştıktan sonra otonom olarak hedef tespiti yapan KIZILELMA, süpersonik füzesini ateşleyerek Çorlu açıklarındaki deniz üzerinde bulunan hedefi tam isabetle vurdu.Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayraktar KIZILELMA ilk mühimmat atış testini başarıyla tamamladı. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun." ifadeleriyle bu gurur anını tüm Türkiye ile paylaştı.
Geleceğin Savaş Konsepti
KIZILELMA, sahip olduğu agresif manevra kabiliyeti, düşük radar görünürlüğü, faydalı yük taşıma kapasitesi ve akıllı filo otonomisi gibi özellikleriyle geleceğin hava muharebe konseptlerine yön vermeyi hedefliyor. İnsanlı savaş uçaklarıyla birlikte görev yapabilecek olan KIZILELMA, Türkiye'nin hava gücüne stratejik bir üstünlük kazandıracak.Bu başarılı test, KIZILELMA projesinde önemli bir eşiğin daha aşıldığını ve seri üretime bir adım daha yaklaşıldığını gösteriyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye, dünyada insansız savaş uçağı geliştirebilen sayılı ülkeler arasına adını daha da güçlü bir şekilde yazdıracak.
Peki Siz Bu Konuda Ne Düşünüyorsunuz?