CS:GO Kendi Kendine Kapanma Sorunu ve Çözümleri
Oyunun en heyecanlı yerinde, hiçbir hata mesajı vermeden CS:GO'nun aniden masaüstüne atması veya tamamen kapanması, oyuncuların en sık karşılaştığı sinir bozucu sorunlardan biridir. Bu durum, rekabetçi bir maçın ortasında yaşandığında özellikle can sıkıcı olabilir. Genellikle bu sorunun arkasında tek bir neden yoktur; donanımsal veya yazılımsal birçok farklı faktörden kaynaklanabilir.Bu rehber, CS:GO'nun kendi kendine kapanma sorununun olası nedenlerini ve bu sorunu gidermek için uygulayabileceğiniz en etkili çözüm yöntemlerini adım adım ele alacaktır.
Sorunun Olası Nedenleri Nelerdir?
Oyunun beklenmedik bir şekilde kapanmasına yol açabilecek birkaç yaygın neden vardır:- ** outdated Ekran Kartı Sürücüleri:** Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri, oyunlarda kararlılık sorunlarına yol açan en birincil nedendir.
Bozuk Oyun Dosyaları: Steam üzerinden yapılan güncellemeler sırasında veya başka nedenlerle oyun dosyalarının bozulması, çökmelere neden olabilir.
Aşırı Isınma (Overheating): Özellikle işlemci (CPU) veya ekran kartı (GPU) aşırı ısındığında, sistem kendini korumak için çalışan uygulamayı (oyunu) kapatabilir.
Hatalı Başlatma Seçenekleri: Oyunun başlatma seçeneklerine eklenen uyumsuz veya hatalı kodlar, oyunun açılmadan kapanmasına veya oyun içinde çökmesine sebep olabilir.
Arka Plan Uygulamaları ve Antivirüs: Antivirüs yazılımları veya diğer arka plan uygulamaları, CS:GO'yu tehdit olarak algılayıp müdahale edebilir.
Yetersiz RAM veya Sanal Bellek: Sistemin belleği yetersiz kaldığında, kararsızlıklar ve çökmeler yaşanabilir.
Adım Adım Çözüm Yolları
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları sırasıyla uygulamanızı öneririz:1. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın (İlk Adım!)Bu, denemeniz gereken ilk ve en etkili yöntemdir.
- Steam Kütüphanenize gidin.
- Counter-Strike: Global Offensive'e sağ tıklayın ve **"Özellikler"**i seçin.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine gelin.
- "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula..." butonuna tıklayın. Steam, bozuk veya eksik dosyaları bulup otomatik olarak onaracaktır.

3. Başlatma Seçeneklerini Sıfırlayın

- Yine oyunun Özellikler menüsüne girin.
- "Genel" sekmesinde, "Başlatma Seçenekleri" kutusunu bulun.
- İçindeki tüm metni silin ve kutuyu tamamen boş bırakın.

5. Donanım Sıcaklıklarını Kontrol Edin

6. Tam Ekran Optimizasyonlarını Devre Dışı Bırakın

- CS:GO'nun kurulu olduğu klasöre gidin. (Genellikle Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive)
- csgo.exe dosyasına sağ tıklayıp "Özellikler" deyin.
- "Uyumluluk" sekmesine gidin.
- "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutusunu işaretleyin ve uygulayın.

Umarız bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur ve kesintisiz bir oyun deneyimine geri dönersiniz! İyi oyunlar!