CS:GO "Çalışmayı Durdurdu" Hatası ve Kesin Çözüm Yöntemleri
Tam en heyecanlı yerde, bir rekabetçi maçın ortasındayken aniden oyunun donması ve ekrana "csgo.exe çalışmayı durdurdu" uyarısının gelmesi kadar sinir bozucu çok az şey vardır. Bu yaygın hata, birçok farklı nedenden kaynaklanabilir ve oyuncuların oyun keyfini tamamen baltalayabilir.Neyse ki, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiniz birçok etkili yöntem bulunmaktadır. Bu rehber, "çalışmayı durdurdu" hatasının olası nedenlerini ve adım adım çözüm yollarını renkli ve anlaşılır bir şekilde ele alacaktır.
Bu Hata Neden Olur?
"csgo.exe çalışmayı durdurdu" hatasının arkasında genellikle aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı yatar:Bozuk veya Eksik Oyun Dosyaları: En yaygın sebeptir. Oyun dosyalarından birinin bozulması veya eksik olması, oyunun çökmesine neden olur.
Güncel Olmayan Ekran Kartı Sürücüleri: Ekran kartı sürücülerinizin eski olması, oyunlarla uyumsuzluk sorunlarına yol açabilir.
Yazılım Çakışmaları: Arka planda çalışan antivirüs programları, Discord gibi overlay (ekran kaplaması) kullanan yazılımlar veya diğer uygulamalar oyunla çakışabilir.
Yanlış Başlatma Seçenekleri: CS:GO'nun başlatma seçeneklerine eklenen uyumsuz veya hatalı komutlar çökme sorunlarına neden olabilir.
Donanım Sorunları: Aşırı ısınma veya RAM (bellek) hataları gibi donanımsal problemler de oyunun aniden kapanmasına yol açabilir.
Yönetici İzinleri: Oyunun, sistem dosyalarına erişmek için gerekli yönetici izinlerine sahip olmaması.
Adım Adım Çözüm Yöntemleri
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları sırasıyla ve dikkatlice uygulayın.1. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın (İlk ve En Önemli Adım)

- Steam'i açın ve Kütüphane'nize gidin.
- Counter-Strike: Global Offensive'e sağ tıklayın ve "Özellikler"'i seçin.
- Açılan pencerede "Yerel Dosyalar" sekmesine gelin.
- "Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula..." butonuna tıklayın. Steam, eksik veya bozuk dosyaları bulup otomatik olarak onaracaktır.

- NVIDIA: GeForce Experience uygulamasını kullanın veya NVIDIA'nın resmi web sitesini ziyaret edin.
- AMD: AMD Software: Adrenalin Edition uygulamasını kullanın veya AMD'nin resmi web sitesini ziyaret edin.

- CS:GO'nun kurulu olduğu klasöre gidin. Genellikle: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Counter-Strike Global Offensive
- csgo.exe dosyasına sağ tıklayın ve "Özellikler"'i seçin.
- "Uyumluluk" sekmesine gidin.
- "Bu programı yönetici olarak çalıştır" kutucuğunu işaretleyin ve "Uygula" deyin.

- Steam Kütüphanesi'nde CS:GO'ya sağ tıklayıp "Özellikler"'i seçin.
- "Genel" sekmesinde, "BAŞLATMA SEÇENEKLERİ" kutucuğundaki tüm metni silin.

6. Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırakın

- csgo.exe'nin özellikler menüsüne (3. adımdaki gibi) gidin.
- "Uyumluluk" sekmesinde, "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyin ve "Uygula" deyin.